Ver-infrarood stralen (lange golf) maken deel uit van het zonlicht spectrum. Deze stralen zijn voor ons onzichtbaar maar spelen een grote rol bij onze gezondheid. Ondanks dat we de infrarood stralen niet kunnen zien kunnen we de weldadige warmte voelen en de positieve effecten ervan ervaren.

De atmosfeer filtert de infraroodstralen zodat ze onze aarde veilig kunnen bereiken. Deze straling varieert tussen 7-14 micron. Uiteraard is onze zon de meest bekende en grootste bron van licht en energie voor de aarde. Toch bestaan er nog andere directe en indirecte bronnen. Neem bijvoorbeeld ons aardoppervlak dat in staat is om infraroodwarmte van de zon tijdelijk op te slaan en geleidelijk weer af te geven. Of wat dacht je van onze aardkern die zelf hitte, licht en straling bevat.

Tot op de dag van vandaag is de ontwikkeling en voortplanting van de levensvormen op aarde afhankelijk van infrarood stralen. Vele schepselen gebruiken deze warmte in de vorm van lichaamswarmte om hun nageslacht uit te broeden, zoals bij vogels en kippen bijvoorbeeld. Onder invloed van infrarood straling kan dit voortplantingsproces zijn werk doen. Vele levende wezens op aarde, zowel mens als dier, zijn dus in staat om zelf infraroodwarmte te produceren.

Bij mensen straalt het lichaam infrarode energie frequenties uit tussen de 3-50 micron. De intensiteit van infrarood straling hangt samen met onze gezondheid. Daarom is knuffelen ook zo fijn en helend! Fysieke aanraking is essentieel voor onze ontwikkeling en gezondheid. Het niveau begint te dalen bij een verminderde weerstand en ziekte.

Infrarood warmte is onmisbaar voor onze gezondheid.

OmschrijvingAfkortingGolflengte
nabij-infraroodNIR0,78 – 3  µm
middel-infraroodMIR3 – 50  µm
ver-infraroodFIR50 – 1000  µm
De ISO-standaard 20473:2007 definieert het golflengtebereik van bepaalde soorten lichtstraling.

Bepaalde mineralen zoals jade, toermalijn en amethist geven een infrarood frequentie af op het moment wanneer deze worden verwarmd. Zo kunnen zij het gezondheidsproces ondersteunen.

Binnen IQ Balance hebben we al veel positieve effecten ervaren middels onze thermomatten met ver-infraroodwarmte en de kracht van edelstenen. Deze thermomatten zijn bij ons verkrijgbaar via de webshop of op locatie.

Lees meer over dit onderwerp via onderstaande artikelen:

‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’
EEN WAARDEVOLLE ONDERSTEUNING BIJ FIBROMYALGIE
Ontgiften met warmte therapie
Thermomatten en geneeskrachtige stenen

Bron: Infrarood Gezondheid, Wikipedia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
De waardering van www.iqbalance.net bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.