Miranda (36) kampte lange tijd met lichamelijke klachten die ze niet kon verklaren. Ze liet haar bloed onderzoeken bij de huisarts, maar dit liep op niets uit. Ondertussen bleven haar klachten aanhouden. Ze besloot zich daarom te verdiepen in een gezondere leefstijl. IQ Balance hielp haar de antwoorden te vinden die ze zocht: ‘Na de Total Health Check met de VedaPulse begrijp ik mijn lichaam eindelijk!’

Vage klachten

‘Ik voelde me al een tijd niet fit. Sommige dagen leek ik nergens last van te hebben, maar andere dagen voelde ik me futloos en uitgeput. Uit het niets speelden er soms vage klachten op. Ik werd dan ineens duizelig, kreeg tintelingen in mijn handen of werd overvallen door misselijkheid. Ook had ik steeds vaker last van migraine. Ik kon hier maar geen grip op krijgen. Steeds meer begon ik me een vreemdeling in mijn eigen lichaam te voelen.’

Lichaamsreacties

‘Het was duidelijk dat mijn lichaam sterk reageerde op bepaalde factoren. Een verkeerde maaltijd of een nachtje slecht slapen kon er al voor zorgen dat ik een paar dagen uit de running was. Maar ook wanneer ik bijvoorbeeld een nieuw product probeerde, reageerde mijn lichaam daar meteen op. Ik wilde het er niet langer bij laten zitten en mijn levensstijl verbeteren. Daarom ging ik op zoek naar gezondheidscentra in de buurt.’

Begrip voor situatie

‘Bij IQ Balance werd ik gelijk gerustgesteld. Rabea was een en al oor en had veel begrip voor mijn situatie. Ze legde de basisprincipen van de ayurvedische natuurgeneeskunde uit en stelde voor om een Total Health Check te laten doen. Eerst werden mijn klachten en ziektegeschiedenis uitgebreid besproken. Hierdoor vermoedde ze dat mijn lichaam verzwakt was geraakt door langdurige stress en dat mijn gezondheidsproblemen in combinatie met slechte voeding en slaap waren ontstaan.’

Lichaamsonderzoek

‘De bevindingen van de VedaPulse bevestigden dit. Dit diagnosesysteem verbindt elektroden met de pols, die elektrische signalen uit het lichaam meten en analyseren. Zo kregen we inzicht in mijn hartritmevariabiliteit en de toestand van mijn lichaam. Binnen 5 minuten kon ik het resultaat op een computerscherm bekijken. Vervolgens werd ik nog van top tot teen onderzocht. Tijdens dit lichamelijk onderzoek werd mijn bloeddruk, lengte en gewicht, visceraal vetpercentage, spiermassa, lichaamstemperatuur en de zuurwaarde van mijn urine gemeten.’

Vooruitgang

‘Op basis hiervan stelde Rabea een behandelplan met mij op en gaf ze een gericht voedingsadvies. In de loop van vier weken hielden we mijn vooruitgang bij. Daarna vond er nog een eindmeting plaats om de veranderingen in mijn lichaam en de effectiviteit van de behandeling vast te stellen. Hieruit konden we concluderen dat ik inderdaad meer ontspanning moest zoeken en meer moest luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Door een combinatie van yoga en meditatie, massage en voeding merkte ik dat mijn klachten steeds minder werden.’

Meer weten?

Zoek je naar een oplossing voor jouw onverklaarbare klachten? Een Total Health Check met de VedaPulse is dan een waardevol middel bij het achterhalen van de oorzaak en het opstellen van een effectief behandelplan. Dit digitale diagnosesysteem brengt je gezondheid in kaart en geeft een betrouwbare diagnose. Moderne technieken in combinatie met ayurvedische geneeskunde geven je een volledig en gebalanceerd overzicht van jouw gezondheid en mogelijke behandelingen. Ga daarom op ontdekkingstocht en breng jouw lichaam weer in balans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ┬╗