Volledig in balans

Wil je volledig in je eigen kracht komen en geen compromis (meer) sluiten op de kwaliteit van jouw leven? Naast de diensten die aangeboden worden in onze categorie “meer balans” kun je dit process nog verder versnellen en ondersteunen zodat je in je leven alles er uit haalt wat er in zit! Je vindt hier dus aanvullende diensten zoals retraites, trainingen, arrangementen en nog veel meer. Ga met ons in gesprek als je voelt dat jij die stap wilt nemen naar meer vrijheid, meer zingeving, meer luxe en meer gezondheid in je leven. Wij kijken graag samen met jou wat de beste ondersteuning biedt om dit doel te bereiken. Hierbij kunnen wij putten uit een eigen bron van veel kennis en een netwerk met professionals.

Bij ”Volledig in Balans” kun je kiezen uit complete arrangementen, bedrijfsmassages & gezondheid op de werkvloer, trainingen, typeanalyses, HHP medische massagemat, retraites, workshops & lezingen, spoedbehandelingen, weekendjes weg & wellnessvakantie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Arrangementen

Wij hebben een speciale selectie aan arrangementen voor je samen gesteld. Van lekker laagdrempelig ontspannen tot heel luxe en uitgebreid. Arrangementen om gewoon te ontspannen of met meer diepgang en zingeving. Bekijk het aanbod via het menu arrangementen.

Bekijk onze arrangementen

Bedrijfsmassages & Gezondheid op de werkvloer

Waarom zou je wellness beperken tot je privéleven? De meeste tijd van ons leven brengen wij door op ons werk. Hoe belangrijk is het dan om vooral daar goed voor je welzijn te zorgen en dat van je medewerkers of collega’s? Het is inmiddels bewezen dat je beter presteert als je fit en gezond bent en als je het goed naar je zin hebt. Creativiteit en efficientie stromen nou eenmaal beter als je je goed voelt. Daar profiteert iedereen van.

Via IQ Balance kun je bedrijfsmassages boeken, coachings en/of trainingen op het gebied van gezondheid en zelfontwikkeling laten verzorgen of een werkplekonderzoek laten uitvoeren. Ook een vitaliteitsplan of een health check zijn mogelijk in samenwerking met onze partner Rienks Arbodienst. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijk of voor je bedrijf.

HHP medische massagemat

(duur 5-60 minuten)

Onze medische massagemat is gebaseerd op andullatie. Andullatie is een vrij recente behandelingsmethode die deel uitmaakt van de zogenaamde biofysische therapieën. Al meer dan 10 jaar wordt ze toegepast voor pijnverlichting, betere prestaties en wellness. Andullatie berust essentieel op een combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte. Ze werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universiteitsklinieken en artsen. Andullatie werkt niet specifiek in op één bepaald orgaan of orgaansysteem, maar beïnvloedt positief de basisfuncties van het organisme. Ze legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid.

Kijk voor meer informatie op de website van HHP

Prijs = 50 cent per minuut

Spoedbehandelingen

Bij acute pijnklachten wil je niet wachten en daarom kun je binnen 24 uur bij ons terecht (met uitzondering van vakantieperioden). Deze behandeling is uitsluitend bedoeld voor spoedeisende klachten. Het tarief wordt dubbel gerekend van de noodzakelijke behandeling. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via ons mobiele nummer 06-25289066

Trainingen

Informatie wordt binnenkort beschikbaar gesteld.

Type analyse (dosha test)

Voor een holistisch advies moeten wij weten uit welke elementen je opgebouwd bent. Wij noemen het ook wel de elementenleer die bepalend is voor jouw constitutie. Volgens de ayurvedische natuurgeneeskunde is alles gemaakt uit vijf elementen en de samenstelling/verhouding hiervan geeft inzicht over jezelf en de natuur om jou heen. Hierbij gaat het om de elementen ether, lucht, vuur, water en aarde.

Als wij kennis hebben van deze natuurwetten kunnen wij hier voordeel mee opdoen.

Bijvoorbeeld, ben je een vurig type, dan is het raadzaam om voorzichtig te zijn met pittige voeding, vooral op het moment dat jouw vuur al hoog is. Dat kun je herkennen aan woede, ontstekingen in het lichaam of brandend maagzuur. Voeg je er namelijk extra vuur aan toe, dan slaan de vlammen letterlijk en figuurlijk uit de pan en raak je nog meer uit balans. Het is dan de kunst om het vuur te verzachten en je terug te brengen in balans. Zo hebben allerlei dingen invloed op ons maar door de kennis erover zijn wij in staat om bewuste keuzes te maken die goed voor ons zijn en onze gezondheid en ons levensgeluk verhogen of laten behouden.

In een type analyse oftewel dosha test gaat het precies hier over en zullen wij te weten komen welk type je bent. Je ontvangt een uitgebreide uitleg met adviezen om zo de touwtjes in eigen handen te houden.

Weekendjes weg & Wellnessvakantie

Naast dagarrangementen kun je bij ons ook terecht voor weekendjes weg of een vakantie. Voor een vakantie met zelfontwikkeling bekijk de mogelijkheden van onze retraites…

Even weg van de dagelijkse hectiek? Ben je toe aan een welverdiende time-out in het buitenland of op de Veluwe? Combineer jouw favoriete wellnessbehandelingen met een verblijf in een van onze bijzondere locaties.

Weekendje Ontspanning

€ 125,00 p.p. (op basis van twee personen op een kamer)

Haal nog meer uit jouw behandeling en combineer een ontspanningsmassage met een overnachting in een prachtig 4-sterren designhotel. De Roode Schuur te Nijkerk

De massage vindt plaats in de wellnessruimte van Hotel & Gasterij De Roode Schuur te Nijkerk (NL), met wie wij het volgende ontspanningsarrangement hebben samengesteld:

 • Overnachting in een Superior Suite
 • Uitgebreid ontbijt
 • Gratis Intake/kennismaking
 • 2 x ontspanningsmassage van 60 minuten
 • Vrij gebruik finse sauna
 • Vrij gebruik badjas en handdoeken
 • Douche aanwezig
 • Thee, koffie, water

Ayurveda Belevenis weekend

€ 187,50 p.p. (op basis van twee personen en een kamer)

Er even tussenuit? Kies voor een weekend Ayurveda in samenwerking met Hotel & Gasterij De Roode Schuur te Nijkerk (NL). Een ayurvedische behandeling begint waar andere behandelingen eindigen. Het gaat een stapje verder dan verwennen alleen. Tijdens een ayurvedische massage leer je te luisteren naar jouw lichaam door je zintuigen te activeren en je bewust te worden over je eigen persoon en al jouw mogelijkheden.

Inhoud van het arrangement:

 • Overnachting in een Luxe Suite in het designhotel
 • Uitgebreid ontbijtbuffet in Restaurant Meadows
 • Late check-out
 • 3-gangen verrassingsmenu (afgestemd op jouw dosha/type)
 • Rondleiding en uitleg van alle faciliteiten
 • Voetenbad met ayurvedische thee en gezonde lekkernijen
 • Anamnese/kennismaking
 • Dosha-test/type-analyse inclusief uitleg en uitdraai
 • Bepalen van de technieken en samenstellen van de juiste ingrediënten voor de behandeling
 • Ayurvedische massage van 60 minuten
 • Gebruik finse sauna, badjas en handdoeken tegen meerprijs van 5,00 euro p.p.
 • Douche aanwezig
 • Thee, koffie, water, wellnessdrankje

Ayurveda is de oudste natuurgeneeskunde ter wereld en uitermate geschikt voor ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.

Even de grens over?…. Als je meer afstand wilt nemen van de dagelijkse beslommeringen hebben wij bijzondere mogelijkheden voor jou in zowel Duitsland, Frankrijk als ook Portugal:

Duitsland: vakantie & wellness
Frankrijk: vakantie zonder wellness
Portugal: vakantie & wellness

Workshops & lezingen

Zelfgenezend vermogen

Henk Fransen (arts, auteur en internationaal spreker) vertelt op een originele manier over de werking van het menselijk lichaam en hoe mensen hun gezondheid en zelfgenezende vermogens kunnen activeren.

Fransen kruipt tijdens de lezing in de huid van ‘Bondgenoot’, een immuuncel en vertelt wat deze cel in het lichaam allemaal meemaakt. Wanneer de mens ziek wordt, gaat Bondgenoot aan de slag om hem beter te maken. Aan het eind van het verhaal doet zich een verrassende wending voor en ontdekt Bondgenoot het geheim van genezing… Bondgenoot is een ontroerend verhaal over ziekte en gezondheid, over leegte en vervulling.

Dr. Ian Gawler OAM, schrijver en autoriteit op het gebied van het immuunsysteem, zegt over deze lezing: “De beste boodschap die ik op dit gebied ken. Het brengt je immuunsysteem tot leven. Ga luisteren en voel hoe uw cellen dansen van gezondheid, vitaliteit en levensgeluk”.

Datum en Prijs op aanvraag.

Life Planning

Life Planning verschaft je een fundamenteel inzicht in het diepgaande verband tussen geld en gevoel. Life Planning reikt je de instrumenten aan om te bereiken wat jij wilt: een fijn, ontspannen leven. Je wordt je bewust van uw overtuigingen over geld en wat in essentie echt belangrijk voor jou is. Geld blijkt namelijk op een heel andere manier belangrijk te zijn dan de meesten van ons denken. Op het eerste gezicht bestaat er een diepe kloof tussen mensen die beweren dat geld totaal onbelangrijk is, en mensen die vinden dat geld de maatstaf is voor alles. Deze op het eerste gezicht- heel verschillende mensen hebben iets gemeen. De problemen waar ze mee geconfronteerd worden op allerlei gebieden in hun leven, blijken te worden veroorzaakt door hun moeizame relatie met geld.

Veel mensen die beweren dat geld niet belangrijk is, doen dat uit een gevoel van machteloosheid. Ze voelen zich niet in staat het leven te leiden dat ze graag zouden willen hebben, omdat ze daar de financiele middelen niet voor hebben. Ze blijven hangen in een baan die ze niet leuk vinden, willen eigenlijk iets anders maar weten niet wat. Mensen die geld als maatstaf voor alles nemen, voelen dat er toch iets meer moet zijn in het leven, dat er iets ontbreekt.

Life Planning laat glashelder zien hoe AL onze beslissingen met betrekking tot geld gebaseerd zijn op bepaalde gevoelens. In onze zoektocht naar een zinvol, plezierig leven, vormt de manier waarop we met geld omgaan de ontbrekende schakel, een ontdekking die in geen enkele therapie of zingevingsworkshop op welk gebied dan ook zo wordt erkend en gebruikt als in Life Planning.

Datum en Prijs op aanvraag.

Workshops massage

Wij geven je graag algemene informatie over de workshops. Het aantal deelnemers per workshop bestaat uit 2 tot 8 personen. Het is handig om je met twee personen op te geven, omdat je op elkaar gaat oefenen. De workshops bestaan uit 4 delen (inclusief een pauze).

 • Deel 1 – Stukje theorie
 • Deel 2 – Geven van de massage
 • Deel 3 – Ondergaan van de massage
 • Deel 4 – Afsluiten en vragen stellen

Algemene technieken

In deze workshop leer je de basiskennis van een massage. Je begint bij de achtergrond van massage en de voorbereiding ervan tot het uitvoeren van een volledige massage van de achter zijde van het lichaam. Je leert vooral ook wat je niet mag doen en hoe je op je houding en ademhaling moet letten om niet vermoeid te raken en geen klachten te krijgen.

Hoofdmassage

Een hoofdmassage is een van de prettigste massages om iemand te laten ontspannen en stress af te bouwen. Als er voldoende aandacht aan besteed wordt kan deze massage een enorm positief effect op het algemene evenwicht en welbehagen van een persoon hebben. Bij de workshop hoofdmassage leer je een volledig en uitgebreide massage van circa 45 minuten inclusief de theoretische achtergrond ervan.

Datum en prijs op aanvraag
Datum en prijs op aanvraag

Creatieve massage

Bij deze workshop besteden wij aandacht aan de creativiteit van het geven van een massage. De creativiteit van de technieken die je met je handen uitvoert zijn grenzeloos, maar je kunt je technieken ook uitbreiden door hulpmiddelen te gebruiken. Hulpmiddelen om je handen en polsen minder te belasten of andere effecten op de spieren of algehele ontspanning uit te oefenen. Neem bijvoorbeeld een triggerpoint of hotstone massage. Hierbij worden ook hulpmiddelen gebruikt om een bepaald effect van een massage te bereiken. Tijdens de workshop zullen wij verschillende technieken laten zien en uitproberen, die gemakkelijk thuis of in de praktijk toe te passen zijn.

Intuïtieve massage

In deze workshop gaat het erom vooral vanuit je gevoel en je intuïtie te werken. Het opvangen van signalen van de persoon die gemasseerd wordt, deze leren te interpreteren om vervolgens de technieken van de massage erop af te stemmen. Het gaat niet zo zeer om ingewikkelde technieken, maar om het leren aanvoelen wat iemand nodig heeft en hoe je er een invulling aan kunt geven. Hierbij is vooral belangrijk dat je in contact komt met jezelf en je zo ver ontwikkelt, dat je je eigen technieken kunt ontwerpen, natuurlijk onder begeleiding van een professional.

Datum en prijs op aanvraag
Datum en prijs op aanvraag