Het leven van een managementprofessional gaat gepaard met veel spanning. Er komt van alles op je af en je moet aan allerlei verwachtingen voldoen. Ook thuis kom je niet aan relaxen toe. Je hebt bijvoorbeeld net een nieuw huis gekocht en kleine kinderen of pubers vragen veel aandacht. Je moet een behoorlijke jongleur zijn om alle ballen in de lucht te houden. Een retraite kan je dan helpen om weer een balans te vinden.

Even tussenuit

Met een retraite om stress te verminderen en levensvreugde en -energie te verhogen kom je dichter bij een vervuld leven in plaats van een staat van overleven. Op een rustgevende locatie laat je alle spanningen varen. Het biedt je een kans om te ontsnappen uit je drukke leven, je hoofd leeg te maken en op te laden met positieve energie. Ook je lichaam kan opbloeien en zich weer helemaal resetten. Stresshormonen kunnen namelijk van invloed zijn op je huid, metabolisme, slaap, algehele gezondheid en je humeur. Door een ‘bewuste time-out’ te nemen, kunnen lichaamsfuncties weer geoptimaliseerd worden en ernstige klachten worden voorkomen. Lichaam en geest raken weer in evenwicht, waardoor je beter in je vel zit en veel meer kunt presteren met minder inspanning.

Levensveranderende technieken

Tijdens de retraite leer je levensveranderende technieken voor het omgaan met stress. Er vindt een bewustwordingsproces plaats. Je leert concreet tot jezelf te komen en niet te verdwalen in de drukte. Echt zelf de touwtjes in handen krijgen: dat is het doel. Om dit te realiseren wordt gewerkt vanuit vertrouwen en overgave, in plaats van druk, spanning en prestatie. Vertrouwen en overgave zijn de toverwoorden die leiden tot meer veerkracht. Je durft de controle los te laten en bent in staat om grotere dingen te doen.

Vitaliteit op de werkvloer

Voor vitaliteit op de werkvloer is het belangrijk dat stress handelbaar is. De retraite voor stressmanagement helpt je weer in contact met jezelf te komen. Je gaat op zoek naar je eigen kwaliteiten en wordt in staat gesteld nieuwe uitdagingen aan te gaan. Aan de hand van meditatie, consulting, massage en yoga word je hierin gecoacht. Je bent beter bestand tegen grote druk en houdt het hoofd koel bij stressvolle situaties. Ook ontwikkel je technieken om beter te ontspannen en de balans tussen werk en privé te herstellen.

Over IQ Balance

IQ Balance is gespecialiseerd in stressmanagement en helpt managementprofessionals weer in balans te komen. Ook bieden wij regelmatig bedrijfsmassages en vitaliteitstrajecten aan op de werkvloer. Of je nou een bedrijfsmanager bent of een topsporter die te maken heeft met een hoge prestatiedruk, wij leren je beter omgaan met stress. Wil je meer weten over de retraites die binnenkort van start gaan? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »