Dit voorjaar boekte een hotelgast via de receptie een behandeling.
Ik viel in voor mijn collega en later begreep ik helemaal waarom ik die behandeling moest doen. Toeval bestaat niet! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik mijn cliënte in de behandelruimte ontving.

(Door Rabea Iqbal, IQ Balance)

Zoals altijd bij een eerste afspraak begon ik de anamnese af te nemen bij een kopje thee. Zomaar bedacht ik die morgen om een hele kan  “Diabetea”  te zetten. Gek genoeg had ik deze thee nog niet eerder gezet, maar deze ochtend wel. De thee heeft zeer positive eigenschappen op diabetes, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol, maar naast medicinale voordelen kan de thee ook preventief gedronken worden. In Sri Lanka hoort het bij de dagelijkse voedingskeuze. ​
Al snel bleek uit het gesprek dat mijn cliënte en haar man niet zo maar een paar dagen weg waren. Zij moesten in de buurt zijn en het op en neer reizen zou te vermoeiend zijn geweest. Mevrouw had last van allerlei klachten m.n. diabetes, vermoeidheid, slaap-apneu, gespannen spieren en een lichte vorm an hartritmestoornis. Daarnaast gebruikte zij medicatie ivm. haar diabetes, tegen hoge bloeddruk en vochtafdrijvende middelen. Een betere keuze van thee had ik niet kunnen maken! “Apart” zeiden wij nog, zij was zichtbaar blij en ik natuurlijk ook.

​​Ze vertelde dat haar insulinepomp tijdens haar verblijf in het hotel stuk was gegaan en zij een hele dag kwijt  was geraakt om in het dichtsbijzijnde ziekenhuis een alternatief te regelen. Het was goed afgelopen, gelukkig maar.

Tijdens de uitvoerige anamnese vertelde ze mij dat haar zoon was opgenomen in Voorthuizen. Ik wist direct wat er aan de hand was. Ook ik had ervaring uit mijn nabije omgeving met deze kliniek in Voorthuizen. Ik noemde alleen de naam “Solutions” en wij keken elkaar aan met een blik van begrip en herkenning. Veel woorden waren niet nodig maar zowel deze dame als ik wisten wat dit betekende. Dat wij elkaar op haar laatste dag van haar verblijf na 5 dagen, na een intensief traject met hun zoon te hebben gevolgd moesten ontmoeten, had er wellicht mee te maken dat er nog iets aan een goede afsluiting ontbrak?!  

De behandeling was gericht op ontspanning maar ook op het losmaken van haar strakke rugspieren. Na afloop schonk ik haar nog een kopje thee in. Mijn cliënte was zo blij en ontspannen dat zij graag weer een keer terug wilde komen. Zij voelde zich al die dagen helemaal in de watten gelegd en had een heerlijk verblijf gehad in het hotel.
Geen moeite was te veel voor onze collega’s van Hotel De Roode Schuur. Blij met de samenwerking en dat wij dit met elkaar voor anderen kunnen betekenen.

Dat is waar wij het voor doen!” 

Bekijk ook de andere gezondheidsartikelen in onze webshop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »