Therapeutische & Natuurgeneeskundige Diensten

Onze medische diensten worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Wij doen er alles aan om aan de eisen te voldoen en regelmatig bijscholingen te volgen en intervisies te houden. Jouw gezondheid is onze passie en voor zowel het behandelen van klachten als ook preventie ben je bij ons aan het goede adres.

Prijslijst bekijken

Ayurvedische (massage-)behandeling/consult

(aanbevolen duur: 90 minuten)

Ayurvedische behandelingen zijn holistische behandelingen waarbij de dosha-analyse, het bepalen van jouw type, het uitgangspunt vormt en wij gebruik maken van medicinale oliën om je zo goed mogelijk in balans te brengen. Ayurveda begint waar andere behandelingen eindigen. Wie aan zelfontwikkeling doet kan hier veel kennis mee op doen op alle niveaus waaruit een mens bestaat. Bij een eerste ayurvedische behandeling is voorafgaand een dosha test noodzakelijk.

KUREN AT IQBALANCE

Aromatherapie

(duur 30-120 minuten)

Een aroma therapeutische behandeling die ondersteund wordt door de kracht van etherische oliën ter bevordering van je gezondheid en/of het behandelen van klachten. Hierbij maken we gebruik van het topmerk Chi, leverancier van zuivere etherische olie van duurzame en ethisch verantwoorde afkomst.

De positieve werking van aromatherapie

Coaching

Mensen die goed in balans zijn functioneren beter. Gezonde mensen zijn gemotiveerder, enthousiaster en vitaler. Ons team helpt jou graag om je zowel lichamelijk als geestelijk fit en gezond te voelen. Dit verhoogt je dagelijkse prestaties, welzijn en levensplezier!

IQ Balance biedt professionele coachings- en lifestyle trajecten aan, onder begeleiding van ervaren coaches. Onze medewerkers gaan op een persoonlijke manier met jouw gevoelens en levensvragen om. In een vertrouwelijk onderhoud bespreken wij je uitdagingen. Wat speelt er in je leven en wat kun jij hieraan veranderen of verbeteren?

Coaching @ IQ Balance

Combinatiebehandeling

(duur 30-120 minuten)

Deze therapievorm is onze specialiteit en helemaal door ons zelf ontwikkeld. Wij combineren alle ingrediënten binnen ons werkgebied die nodig zijn om perfect aan te sluiten op wat voor jou van toepassing is. Ben jij iemand die niet voor minder gaat maar het beste wilt wat er is? Dan is deze behandeling iets voor jou.

Combinatie behandeling @ iqbalance

HHP medische massagemat

(duur 5-60 minuten)

Onze medische massagemat is gebaseerd op andullatie. Andullatie is een vrij recente behandelingsmethode die deel uitmaakt van de zogenaamde biofysische therapieën. Al meer dan 10 jaar wordt ze toegepast voor pijnverlichting, betere prestaties en wellness. Andullatie berust essentieel op een combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte. Ze werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, universiteitsklinieken en artsen. Andullatie werkt niet specifiek in op één bepaald orgaan of orgaansysteem, maar beïnvloedt positief de basisfuncties van het organisme. Ze legt het fundament voor het behoud en herstel van onze gezondheid.

Kijk voor meer informatie op de website van HHP

Prijs = 50 cent per minuut

Natuurgeneeskunde

(tijdsbestek afhankelijk van de klachten)

Ayurveda is een levens- of natuurwetenschap die alle handvaten biedt om jezelf tot in de kern te leren kennen en te begijpen en van daar uit je leven te leiden. Volgens de Ayurveda is er geen ziekte of onbalans als je jezelf trouw blijft maar om dat te kunnen bereiken moet je eerst weten uit welke elementen je gemaakt bent. Er zit namelijk een heel logisch natuurprincipe achter alle dingen en als wij hiervan kennis nemen kunnen wij beter invulling geven aan ons eigen leven en meer begrip ontwikkelen voor een ander. Het is een natuurgeneeswijze die alle kennis in zich heeft om gezond en gelukkig oud te worden, zonder compromissen.

In een ayurvedisch natuurgeneeskundig consult gaan wij samen op zoek naar jouw persoonlijke behoeftes aan gezondheid en levensgeluk en geven hier systematisch invulling aan.

Bij het eerste consult krijg je een uitgebreid anamnesegesprek. In dit gesprek nemen wij jouw gegevens op en bespreken wij de doelstelling van de behandelingen en eventuele klachten.

Een dosha test is een type analyse die de basis vormt voor een ayurvedische behandeling. Je ontvangt een uitgebreide uitdraai van je persoonlijke type via de mail waarin je nog eens alles rustig kunt nalezen. Daarnaast zullen wij een uitleg met instructies aan je geven.

Ayurveda bestaat al meer dan 5000 jaar en is daarmee de oudste geneeswijze ter wereld.

Ayurvedische polsdiagnose

Osteopathie

De osteopaat inventariseert handmatig welke structuren of weefsels in je lichaam een verlies aan beweeglijkheid vertonen en welk verband er is met jouw klachten. Als uit het onderzoek blijkt dat een osteopatische behandeling mogelijk is, bespreek je samen het behandelplan. Dit specialisme wordt uitgevoerd door onze partner Robbert van de Veen. Je kunt rechtstreeks een afspraak met hem of zijn collega’s inplannen.

Osteopathie is zowel geschikt voor volwassenen, als voor kinderen en baby’s. Vanwege de benadering van het lichaam als één geheel, behandelt de osteopaat een diversiteit aan klachten. Hij is echter geen vervanger van de huisarts of specialist; osteopathie is een complementaire geneeswijze.

Wil je meer weten of een afspraak maken dan verwijzen wij graag naar onze collega via de volgende website: Osteopathie Nijkerk & Osteopathie Laren.

Pijnbestrijding

Met acute pijnklachten hoef je niet rond te blijven lopen. Onze praktijk is 7 dagen per week geopend van 9:30 – 22:00 uur. Pijnklachten behandelen wij, afhankelijk van de oorzaak en symptomen, met medical taping, therapeutische massage, tens massage, medicinale olie, onze HHP medische behandelmat met andullatie-technologie of magneetresonantietherapie

Bedrijfsmassage

Spoedbehandelingen

Bij acute pijnklachten wil je niet wachten en daarom kun je binnen 24 uur bij ons terecht (met uitzondering van vakantieperioden). Deze behandeling is uitsluitend bedoeld voor spoedeisende klachten. Het tarief wordt dubbel gerekend van de noodzakelijke behandeling. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via ons mobiele nummer 06-25289066

Zelfmassage

Total Health Check
Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket

(4 weken 599,00 € of los consult)

Ayurveda bestaat al meer dan 5000 jaar en is daarmee de oudste geneeskunde ter wereld.
Ayurveda is een levens- en natuurwetenschap die alle handvaten biedt om jezelf tot in de kern te leren kennen en te begrijpen en van daar uit je leven te leiden. Volgens de Ayurveda is er geen ziekte of onbalans als je jezelf trouw blijft, maar om dat te kunnen bereiken moet je eerst weten uit welke elementen je gemaakt bent. Er zit namelijk een heel logisch natuurprincipe achter alle dingen en als wij hiervan kennis nemen kunnen we beter invulling geven aan ons eigen leven en meer begrip ontwikkelen voor een ander. Het is een natuurgeneeswijze die alle kennis in zich heeft om gezond en gelukkig oud te worden, zonder compromissen.

In een Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Consult gaan we samen op zoek naar je persoonlijke behoeftes aan gezondheid en levensgeluk en geven hier systematisch invulling aan.
Bij het eerste consult krijg je een uitgebreid anamnesegesprek. In dit gesprek nemen wij je gegevens op en bespreken we de doelstelling(en) van de behandelingen en eventuele klachten.
Het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket bestaat uit:

Deel 1)
Eerste consult van ca. 2 uur met daarin een kennismaking, uitgebreide anamnese en diverse metingen, zoals:
a) algemene anamnese,
b) IQ Balance anamnese diagram “total balance”,
c) uitgebreide ayurvedische anamnese,
d) dosha test en uitleg ervan ten behoeve van bepalen constitutie,
e) VedaPulse meting (meet het hele lichaam en de energie van je organen aan de hand van de traditionele ayurvedische polsdiagnose),
f) metingen van bloeddruk, lengte, gewicht, vetpercentage, spiermassa, visceraal vet, lichaamstemperatuur, ph waarde c.q. zuurgraad in de urine, zuurstofgehalte in het bloed,
g) lichamelijk onderzoek: tong, ogen, nagels, pols, algemene indruk etc..

Deel 2)
a) diagnose/samenvatting met daarop volgend advies inclusief voorstel voor een behandelplan,
b) afstemmen van het advies/behandelplan samen met jou,
c) opvolgen van het overeengekomen behandelplan gedurende 4 weken,
d) tussentijdse contactmomenten ter controle en ondersteuning.

Deel3)
Eindmeting om veranderingen vast te stellen c.q. conclusie.
Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
(Het is ook mogelijk om losse consulten te boeken. De kosten hiervoor zijn 95,00€ / uur.)

Voor eventuele vergoedingen, belastingaftrek of financieringsmogelijkheden vraag gerust naar de mogelijkheden.

Voedingsadvies

(tijdbestek 15-60 minuten)

Afhankelijk van een eerste consult of een vervolg afspraak duurt de tijd voor ons voedingsadvies ongeveer tussen 15-60 minuten.

Goede voeding bevordert de gezondheid en je dagelijkse prestaties. Jouw vitaliteit en weerstand worden rechtstreeks beïnvloed door wat je eet. ”Je bent wat je eet!” is een bekend spreekwoord.

Jouw lichaam heeft voedingsmiddelen met een goede voedingswaarde nodig. Hierbij kun je denken aan: zuiver water, schone lucht, eiwitten, koolhydraten, vitaminen, mineralen, sporen- en micro-elementen, onverzadigde vetten, essentiële oliën, vezels en kruiden. Een lichaam, dat niet alle voedingsstoffen­ en in de juiste hoeveelheid binnen krijgt, raakt uit balans. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten of een gebrek aan energie. Ook stemmingen zoals somberheid, agressie en “vage klachten” kunnen een oorzaak zijn van een gebrek aan juiste voeding.

Wij helpen jou bij het vinden van een goede balans in je voeding. Ons team verzorgt onafhankelijke voedingsanalyses. Wij bekijken jouw eet- en drinkgewoontes, lichaamsbeweging en je dosha (ayurvedische type), voorkeur voor smaak en lifestyle. Eventuele klachten en medische aspecten worden ook meegenomen. De resultaten van de analyse dienen als startpunt voor ons advies. Gedurende de hele periode wordt je door ons begeleid.

Een goede stofwisseling zorgt voor energie, een mooie huid, gezond haar en sterke nagels. Kortom: de basis voor een gezonde weerstand. Door gezond te eten voorkom je voedingsgerelateerde klachten.

Van onze deskundigen krijg jij een advies op maat over natuurlijke voeding en aanvullende supplementen met ayurvedische aspecten. IQ Balance geeft geen standaard advies, want ieder mens en elk lichaam is nu eenmaal uniek en heeft behoefte aan een individuele benadering.