Over ons

Binnen het IQ Balance-concept werken professionals vanuit verschillende locaties nauw met elkaar samen. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen specialisme. De kracht van IQ Balance zit in het delen van kennis en het onderhouden van persoonlijke contacten. Samen met u zorgen wij uiteindelijk voor de juiste aanpak.

Rabea Iqbal

IQ Balance International, Duitsland, Nederland & Putten
Oprichtster, Franchisegever en
Natuurgeneeskundige therapeut
Rabea Iqbal

Typisch Rabea

Rabea is een echt mensenmens met veel compassie en inlevingsvermogen. Waar de meeste mensen stoppen gaat zij een stap verder. Zij houdt van uitdaging en draagt er graag een steentje aan bij om je te ondersteunen de beste versie van jezelf te worden!

Verbinding, samen dineren, het buitenleven en genieten van een kampvuurtje zijn de ultieme ontspanningsmomenten voor haar. Met enige regelmaat is zij te vinden in de prachtige natuur op de Veluwe.

Voor de persoonlijke groei en de kwaliteit van haar dienstverlening is Rabea zich steeds aan het ontwikkelen door regelmatig bijscholingen te volgen en zich te blijven verdiepen. Haar zwaartepunten liggen bij de Ayurvedische Natuurgeneeskundige Consulten en Business Development. Al vanaf haar 14e is zij bezig met lifestyle geneeskunde en heeft zij een eigen indrukwekkende methode ontwikkeld die zeer effectief is door de heldere en makkelijke toepassing. Al binnen 1 consult heb je een helder uitgangspunt en volgt er direct een plan van aanpak.

“Life has brought me here, experience was my teacher… In mijn dagelijkse leven, maar ook in mijn werk, maak ik zoveel mogelijk gebruik van de Ayurvedische principes. Deze probeer ik te vertalen naar de Europese levensstijl, waarden en normen. Ayurveda is voor mij een continue staat van ontwikkeling. Het is meer dan alleen een denkwijze, it’s a way of life.”

Yaowalak Kluabmart

IQ Balance Nijkerk
Franchisepartner, Wellness Manager, Massage therapeute en Thaise Yoga Massage expert
Yaowalak Kluabmart bij IQ Balance

Typisch Yaowalak

Yaowalak is bij de meesten bekend onder haar bijnaam Apple. Zij is bescheiden en daardoor zeer verrassend! Ze is veelzijdig, flexibel, creatief en heeft een brede kennis met veel diepgang.
 
In Thailand heeft Yaowalak jarenlang trainingen gegeven aan honderden zelfstandigen. Hierbij maakte zij gebruik van haar NLP coaching vaardigheden, marketing en communicatie expertise. In Thailand heeft zij een goed lopende praktijk met een groot aantal medewerkers en een eigen winkel achter gelaten om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen.
 
Binnen korte tijd heeft zij zich zo ontzettend goed geïntegreerd dat zij de verantwoordelijkheid van onze vestiging in Nijkerk heeft over genomen. Inmiddels heeft Yaowalak ons eigen merk voor lichaamsverzorging ontwikkeld onder de naam Pakati. Pakati betekent in het Thais “natuurlijke vorm”. Dit zie je zowel in de natuurlijke verpakking alsook in de producten zelf helemaal terug. Zij maakt gebruik van duurzame en natuurlijke ingrediënten. Haar lichaams-scrub’s zijn zo lekker, dat je vaak niet weet of je ze liever opeet of als scrub gebruikt 😉 .
 
“I believe that every change is always a good start.
I believe that there is no such a word coincidence in this world but allotted. I believe that we are the environment of others.
 
What I believe leads me to live and have a mind balanced with everything. Not too much and not too little. Like the word of Buddha said “Middle Way”. It means the right way.  The way that leads to the desired destination and complete the benefits.”

Matilda Parmentier

Coach en Holistisch therapeut
Holistic Matilda

Typisch Matilda

Op jonge leeftijd heeft Matilda al behoorlijke werk- en levenservaring. Na het behalen van haar HBO diploma Culturele Maatschappelijke Vorming is ze naar Australië verhuisd om zich verder te ontplooien. Ze heeft daar veel met kinderen gewerkt en met name de samenwerking met de originele bevolking (aboriginals) heeft een diepe indruk achtergelaten. Hun kennis en kunde op spiritueel gebied, hun connectie met moeder natuur is zo ongelofelijk puur.

Eenmaal terug in Nederland is Matilda gaan werken binnen de GGZ, van klussen binnen de gesloten jeugdzorg, verslaving, psychiatrie en TBS klinieken. Daarnaast ging zij zich steeds verder verdiepen in psychologie, (kinder-) coaching, NLP en Reiki, Energetische massage, Oosterse Elementen leer, TCM en Basis Voeding.

Door al deze kennis en vaardigheden te bundelen is zij in staat om de mensen die een sessie bij haar ondergaan, op verschillende manieren ‘aan te raken’ en een genezingsproces zowel op cognitief, emotioneel, energetisch als karmisch op gang te brengen.

“Afwisseling en uitdaging vind ik belangrijk zodat ik me kan blijven ontwikkelen. Ontwikkelen ligt in mijn aard en dit wil ik vooral blijven doen. Geen poes pas maar diepgang. What you see is what you get.”

Suzanne Kops

Yoga docente
Yoga @ IQ Balance

Typisch Suzanne

Toen Suzanne voor het eerst in aanraking kwam met Yoga heeft het haar niet meer los gelaten. Inmiddels is zij al vele jaren een zeer ervaren Yoga docente. Hiervoor was zij al actief in de sport en fitness branche, met name door het geven van groepslessen zoals Core Stability en Pilates. Liefdevol, geduldig, en zeer empatisch. De yoga lessen worden met veel aandacht verzorgd en iedere deelnemer wordt echt gezien.

“Lesgeven met plezier, en met veel aandacht voor de deelnemers, is wat ik het liefste doe. We hebben allemaal onze tegenslagen te verwerken, maar ze helpen ons om een sterkere en krachtiger persoon te worden. Wanneer je door Yoga in balans bent zowel in lichaam als geest kun je stralen als de lotusbloem en kan de energie vrij door het lichaam stromen.”

Siem van der Kolk

Siem van der Kolk,
Financieel advies en bemiddeling
voor ondernemers en particulieren

Typisch Siem

Mensen en cliënten ervaren Siem als een innemend persoon, die rust en vertrouwen uit straalt. Je voelt je snel op je gemak bij hem en er is echt contact. Als tegenpool voor de mentale inspanningen is hij een echte sportman, die houdt van duursport. Palingroken is al 40 jaar lang een grote hobby en dit deelt hij het liefste met anderen. Om te genieten moet je delen, dat is typisch Siem.

“Weten hoe je ervoor staat geeft duidelijkheid. Duidelijkheid geeft rust en stelt je in staat om stappen te nemen. Dan komt er verandering.”

Ingeborg Uiland

Bedrijfsleider Nederland & Putten,
Personal Trainer, Holistisch Masseur , Voedingsdeskundige 
Ingeborg Uiland

Typisch Ingeborg

Sporten is voor Ingeborg essentieel om in balans te blijven. Niet alleen in haar werk maar ook privé is zij uitermate geïnteresseerd in een gezonde lifestyle en is voedingskennis naast sport haar grote passie. Na haar opleiding als fysiotherapeute is zij werkzaam als zelfstandig personal trainer en masseur. Ook binnen IQ Balance ligt haar zwaartepunt op deze kerngebieden. Daarnaast is zij de rechter hand van Rabea Iqbal en zijn zij samen het eerste aanspreek punt binnen het bedrijf.

“De juiste balans is voor mij een belangrijk onderdeel van een gelukkig leven. Balans is uiteraard geen constante factor en dat maakt het leven leerzaam en interessant. Zowel privé als binnen mijn werk ben ik me daarvan bewust, waardoor ik me voortdurend kan blijven ontwikkelen.”

Esther Schouten

Bewegingsdocente, Holistisch Masseur, Coach
Esther Schouten

Typisch Esther

Esther is van oorsprong professioneel balletdanseres, voor wie zowel moderne als klassieke dansen geen geheimen hebben. Ze danste onder meer in Oostenrijk. Nadien was ze aan diverse sportscholen verbonden waar ze les gaf in diverse dansvormen en fitness. Al tijdens haar danscarrière ontwikkelde ze een grote belangstelling voor alles wat met het menselijk lichaam, beweging en de relatie tot de geest heeft te maken.

Ruim 10 jaar heeft Esther trainingen gegeven voor TouchPro BV als Senior Trainer (stoelmassages) , in welke kwaliteit ze al vele honderden practitioners heeft opgeleid. Ook is ze als bewegingsdocente verbonden aan het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk waar zij het personeel les geeft. In de loop der jaren specialiseerde ze zich in diverse vormen van massage en bijzondere coaching technieken. Ze geeft sport- en klassieke ontspanningsmassage, stoelmassage, holistische massages, Anma massage en is daarnaast PsychoMotion Coach.

“Ik hou van rust en laat de dingen graag vanuit een natuurlijke flow ontstaan. Door mijn persoonlijke levenservaring en als trainer ben ik in staat om snel tot de kern te komen en te selecteren waar het om draait. Ik geniet van inhoud en authenticiteit.”

Meriël Sneep

Schoonheidsspecialiste, Trainer, Beauty Manager
Meriël Sneep

Typisch Meriël

Meriël is een gepassioneerde schoonheidsspecialiste en trainer in de beauty branche, met een voorkeur voor 100% natuurlijke producten. Binnen IQ Balance richt zij zich met name op de beauty afdeling en is zij als manager aanspreekpunt op dit gebied voor klanten en collega’s. Ons top merk Chi en CEC (Chi Essential Cosmetics) is waar Meriël zich als expert in zal profileren, naast het opbouwen van een professionele beauty afdeling binnen IQ Balance.

“Ervaring, professionaliteit en inzet zijn kernbegrippen waar ik voor sta. Ik vindt het belangrijk om met plezier te werken in een open en eerlijke omgeving waarin ik me kan ontplooien en een bijdrage kan leveren aan mijn relaties.”

Hotel De Roode Schuur

Design hotel en partner locatie van IQ Balanace 
IQ Balance gevestigd in Hotel De Roode Schuur

Unieke locatie

Hotel De Roode Schuur streeft naar een unieke belevenis voor toeristen en zakelijke gasten tijdens hun verblijf in dit unieke hotel. Dit wordt behaald doordat alle medewerkers van receptie, housekeeping en ontbijt bereid zijn om service van een hoog niveau te verlenen. 

“Daar waar de drukte van de Randstad over gaat in de rust van de Veluwe vindt u Hotel De Roode Schuur. Met 60 kamers  is het een kleinschalig hotel wat op gaat in de omgeving en een luxe maar toch gemoedelijke sfeer uitademt.”

The Story behind IQ Balance

“My own personal experience was the seed for building my own company. It might sound too ambitious but thinking big always helped me put things into perspective. In reality, building my own company started from a tiny reflection. Indeed, my own personal experience was the seed thereof. Consequently, I started bringing together a network of inquisitive people and tailoring quality services to help others for the better and undeniably ensure my personal benefits….” read more

Every company has it’s story. What is the drive of the person who has built something new and what is their vision for the future?

read more Beschikbare functies
Lieve Rabea,
vanmorgen was echt een traktatie. Wat een heerlijke ontspanningsmassage heb ik gekregen. Het moment dat je hem aanbood dacht ik: dat is te gek, dat kan ik niet aannemen. En toen gebeurde er iets bijzonders. Er kwam een innerlijke stem die zei: het is zo een lief aanbod, een warme energie en liefde die naar je toekomt. Neem het aan, je hoeft het niet alleen te doen! En het heeft me zo geholpen! Deze tijd staat bol van de mindere momenten en de uitdagingen, vanmorgen was daarin een oase van weldadige rust. Ik heb me er echt aan opgetrokken. Niet zozeer alleen aan het moment zelf, meer ook aan de liefdevolle gedachte erachter. Dankjewel! Een lieve groet!
Anneke / 12-2019
Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen.
Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur.
IQ balance is een oprechte aanrader!

 

Erwin & Wendy / 11-2019
Op 27 juli heb ik een heerlijke behandelingen massage gehad het was werkelijk heerlijk ik was helemaal weg van de wereld zo goed is dat gedaan dank u wel.Op 26 juli was ik jarig een heel mooi verjaardagscadeau.Met een vriendelijke groet van
Ytsje Wilstra Scherjon / 8-2021

Many time as professionals, we are so busy with our careers that we forget to get the right strategies in place to support US. One of the most important elements of support, in my experience, is our physical wellbeing. It will either enhance our potential to show up and deliver or diminish us completely, leaving us disoriented, frustrated and exhausted. Rabea is a highly knowledgeable expert in wellness, nutrition and massage … besides being an exceptionally wonderful and approachable person to work with. If you’re looking for an ally that can support increasing your energy, releasing stress, finally relaxing or even getting your body back into shape, I would highly recommend her services. To your success! Thank you Rabea for all you have meant to me on my journey.

Lizette / 6-2016