Over ons

Binnen het IQ Balance-concept werken professionals vanuit verschillende locaties nauw met elkaar samen. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen specialisme. De kracht van IQ Balance zit in het delen van kennis en het onderhouden van persoonlijke contacten. Samen met u zorgen wij uiteindelijk voor de juiste aanpak.

Rabea Iqbal

Oprichtster, Franchisegever en
Natuurgeneeskundige therapeut

Typisch Rabea

Mensen typeren mij als een echt mensenmens. Ik hou ervan om vrienden te ontmoeten, samen te dineren, dansen, zingen en motorrijden. Het buitenleven betekent voor mij pure ontspanning. Met enige regelmaat ben ik te vinden in de prachtige natuur op de Veluwe

“In mijn dagelijkse leven, maar ook in mijn werk, maak ik zoveel mogelijk gebruik van de Ayurvedische principes. Deze probeer ik te vertalen naar de Europese levensstijl, waarden en normen. Ayurveda is voor mij een continue staat van ontwikkeling. Het is meer dan alleen een denkwijze, it’s my way of life.”

Siem van der Kolk

Financieel adviseur

Typisch Siem

Mensen en cliënten ervaren Siem als een mensenmens die rust en vertrouwen uit straalt. Je voelt je snel op je gemak bij hem en er is echt contact. Als tegenpool voor de mentale inspanningen is hij een echte sportman, die houdt van duursport. Palingroken is al jaren lang een grote hobby en dit deelt hij het liefste met anderen. Om te genieten moet je delen, dat is typisch Siem.

“Weten hoe je ervoor staat geeft duidelijkheid. Duidelijkheid geeft rust en stelt je in staat om stappen te nemen. Dan komt er verandering.”

Suzanne Kops

Yoga docente

Typisch Suzanne

Liefdevol, geduldig, en zeer empatisch. De yoga lessen worden met veel aandacht verzorgd en iedere deelnemer wordt echt gezien.

“Lesgeven met plezier, en met veel aandacht voor de deelnemers, is wat ik het liefste doe.”

Ellie Staal

Masseur
Ellie Staal bij IQ Balance

Typisch Ellie

Een rustige Oosterse uitstraling in combinatie met een ambitie om gasten helemaal tot rust te laten komen.
 
“Ik ben een echt gevoelsmens en hou er van om gasten te helpen om de dagelijkse inspanningen even te doen vergeten.”  

Maaike Teygeler

Masseur & Schoonheidsspecialiste 

Typisch Maaike

Empathisch, gepassioneerd, doortastend, ruimdenkend, brede belangstelling, betrouwbaar, enthousiast, perfectionistisch.

“Lichaam en geest zijn mijn inziens onlosmakelijk met elkaar verbonden en ik kijk daarom naar de mens als geheel. Ik ben blij dat ik een stukje mag bijdragen aan een betere balans in je leven. Ik ontmoet je graag! ”

Yaowalak Kluabmart

Wellness Manager, Massage therapeute en
Thaise Yoga Massage expert
Yaowalak Kluabmart bij IQ Balance

Typisch Yaowalak

I believe that every change is always a good start.
I believe that there is no such a word coincidence in this world but allotted. I believe that we are the environment of others.
 
“What I believe leads me to live and have a mind balanced with everything. Not too much and not too little.
 

Like the word of Buddha said “Middle Way”. It means the right way.  The way that leads to the desired destination and complete the benefits.”

The Story behind IQ Balance

IQ Balnace story

 

“My own personal experience was the seed for building my own company. It might sound too ambitious but thinking big always helped me put things into perspective. In reality, building my own company started from a tiny reflection. Indeed, my own personal experience was the seed thereof. Consequently, I started bringing together a network of inquisitive people and tailoring quality services to help others for the better and undeniably ensure my personal benefits….” read more

Every company has it’s story. What is the drive of the person who has built something new and what is their vision for the future?

Vacatures

IQ Balanace is op zoek naar nieuwe collega’s.
Kom jij ons team versterken?
Collega's gezocht
Beschikbare functies

Liesbeth van den Ham

TCM, Natuurgeneeskundig Therapeut
 
Liesbeth van den Ham

Mijn naam is Liesbeth van den Ham-Oosterveld en ik ben werkzaam als therapeut in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Mijn 3-jarige HBO opleiding tot acupuncturiste heb ik gevolgd bij academie Qing-Bai te Nijmegen. Daarna heb ik een eenjarige opleiding Medische Basis Kennis afgerond. Deze opleiding werd gegeven op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijze in Arnhem. Onlangs heb ik een 2-jarige studie kruidengeneeswijze afgerond.

In 2013 heb ik deelgenomen aan een studiereis naar China waar ik stage heb gelopen in het ziekenhuis van Qing-Dao. Tijdens mijn stages werd ik telkens weer geraakt door de dankbaarheid van patiënten die vaak na jarenlang dokteren hun kwaliteit van leven zagen verbeteren dankzij de  traditionele Chinese Geneeswijze. Zij hebben mij bewogen om zo goed mogelijk mijn studie te doen afronden. Vervolgens heb ik een praktijk in Nijkerk opgezet.

Vanuit de acupunctuur wordt anders tegen klachten aangekeken dan wij in het westen gewend zijn. De acupuncturist stelt het welbevinden van de mens centraal en beschouwt de ziekte niet als een op zichzelf staand fenomeen. In China wordt gezegd dat met acupunctuur de zieke wordt behandeld in plaats van de ziekte.
Dit kan betekenen dat in mijn praktijk bijvoorbeeld vier mensen met hooikoortsklachten alle vier anders behandeld worden. Het zijn immers vier verschillende individuen met totaal andere klachtenpatronen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze de “Zhong”.
Acupunctuur wordt, mits uitgevoerd door leden van een beroepsvereniging als de Zhong, inmiddels geheel of grotendeels vergoed door nagenoeg elke zorgverzekeraar in de aanvullende polis.

Lieve Rabea,
vanmorgen was echt een traktatie. Wat een heerlijke ontspanningsmassage heb ik gekregen. Het moment dat je hem aanbood dacht ik: dat is te gek, dat kan ik niet aannemen. En toen gebeurde er iets bijzonders. Er kwam een innerlijke stem die zei: het is zo een lief aanbod, een warme energie en liefde die naar je toekomt. Neem het aan, je hoeft het niet alleen te doen! En het heeft me zo geholpen! Deze tijd staat bol van de mindere momenten en de uitdagingen, vanmorgen was daarin een oase van weldadige rust. Ik heb me er echt aan opgetrokken. Niet zozeer alleen aan het moment zelf, meer ook aan de liefdevolle gedachte erachter. Dankjewel! Een lieve groet!
 
 
 
Anneke / 12-2019
Wat een professionele maar zeer warme duo behandeling. Heel veel nuttige tips als extra gekregen.
Wij hebben genoten voor de tweede keer hier in de Roode Schuur.
IQ balance is een oprechte aanrader!

 

Erwin & Wendy / 11-2019

Many time as professionals, we are so busy with our careers that we forget to get the right strategies in place to support US. One of the most important elements of support, in my experience, is our physical wellbeing. It will either enhance our potential to show up and deliver or diminish us completely, leaving us disoriented, frustrated and exhausted. Rabea is a highly knowledgeable expert in wellness, nutrition and massage … besides being an exceptionally wonderful and approachable person to work with. If you’re looking for an ally that can support increasing your energy, releasing stress, finally relaxing or even getting your body back into shape, I would highly recommend her services. To your success! Thank you Rabea for all you have meant to me on my journey.

Lizette / 6-2016