Hippocrates

Infrarood therapie is al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma van het Hippocrates Health Institute te Florida (het oudste gezondheid centrum in de wereld). Volgens Dr. Clement, medisch directeur van dit centrum, is warmte therapie een uitstekende manier om te ontgiftingsproces te versnellen. Tot diep in het weefsel dringt de warmte door waardoor het metabolisme versterkt wordt. De bloedcirculatie wordt ondersteund en eveneens het afvoeren van afvalstoffen.

Uitscheiden van afvalstoffen

Het lichaam voert op 3 manieren afvalstoffen af: via de urine, de stoelgang en transpiratie.

Ons grootste orgaan, de huid, dient niet enkel als omhulsel of bescherming. Het is het grootste uitscheidingsorgaan voor toxische stoffen. Door zweet raken we o.a. afvalstoffen kwijt, maar vaak zweten mensen niet genoeg om de opgeslagen schadelijke stoffen kwijt te raken.

De zon (UV), overvloed aan dierlijke producten, een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, mineralen en sporen elementen, onze leefstijl en andere bronnen zorgen ervoor dat ons lichaam belast wordt, we klachten ontwikkelen en verouderen.

Infrarood zorgt ervoor dat alle uitscheidingswegen gestimuleerd worden. De toxische stoffen die in het weefsel opgeslagen zijn worden uit het vet gestuwd en naar de blaas, nieren, lever en de huid getransporteerd. Hier gaan ze onder gezonde omstandigheden het lichaam voor altijd verlaten.

Door regelmatig gebruik te maken van infrarood warmte wordt het lichaam gestimuleerd en het metabolisme tijdelijk versneld. Hierdoor zul je uiteenlopende gezondheidseffecten kunnen ervaren, zoals

– Het verbeteren van je cel-stofwisseling.
– Het gemakkelijker afvoeren van afvalstoffen.
– Het versterken van je immuunsysteem waardoor virussen en andere microben minder kans maken.

Om het ontgiftingsproces te stimuleren is het raadzaam om tijdens en na de infraroodsessie voldoende water te drinken.

NASA, WHO en topsporters

Dokters in diverse gezondheidscentra zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van infrarood therapie en gebruiken het dagelijks in de praktijk. Ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), NASA en topsporters bevelen infrarood warmte-therapie en infrarood sauna’s aan. Bij reddingswerkers werden deze behandelvormen ingezet om chemische stoffen die ze hadden binnengekregen versneld af te voeren en uit te zweten.

Bijverschijnselen tijdens of direct na het ontgiften

Het komt vaak voor dat mensen bijverschijnselen ervaren tijdens een ontgiftingsproces. Er gebeurt veel in het organisme en daar moet het lichaam aan wennen. Schrik daarom niet. Veel voorkomende verschijnselen zijn hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid. Ook onderdrukte emoties kunnen ineens vrij komen en ook dat is onderdeel van ontgiften. Je kunt ook last krijgen van een extreem verlangen naar bepaalde dingen. Vooral voedingsmiddelen die suiker, vet en zout bevatten; dus met name ongezonde voeding zoals pizza’s, patat, chocolade etc.

Een intensieve ontgifting werkt op lichamelijk, geestelijk en op emotioneel niveau. Als je weet dat dit normaal is kun je je overgeven aan het natuurlijke proces van heling. Je weet dan dat het lichaam aan het afkicken is van zijn oude gewoonten en dan is het zaak om sterk te blijven. Als je de eerste week hebt doorstaan, wordt het steeds gemakkelijker en na ongeveer 2 weken verdwijnen deze verlangens aanzienlijk.

Lees meer over dit onderwerp via onderstaande artikelen:

‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’
EEN WAARDEVOLLE ONDERSTEUNING BIJ FIBROMYALGIE
Thermomatten en geneeskrachtige stenen
Warmte therapie met ver-infrarood

Bron: Infrarood Gezondheid, Thermo Medica+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
De waardering van www.iqbalance.net bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.