Magneetresonantietherapie is een behandelingsvorm die steeds meer aan populariteit wint. Deze therapie kan verlichting bieden bij verschillende (spier)klachten. Daarnaast versnelt het herstel na bijvoorbeeld een blessure of operatie en nemen zwellingen en bloeduitstortingen eerder af. Door de indrukwekkende resultaten in het buitenland zijn wij overtuigd van de voordelen. Sinds kort hebben we daarom een exclusieve behandelstoel in ons bezit op basis van magneetresonantietherapie.

Magneetresonantietherapie

We bestaan allemaal uit cellen, die weer bestaan uit lichtdeeltjes met een hoge trilling. Gezonde lichaamscellen trillen op een vaste frequentie en zijn voortdurend in beweging. Bij ziekte gaat deze trillingsfrequentie omlaag. Magneetresonantietherapie kan het trillingsbereik van onze cellen en organen positief beïnvloeden. Dat gebeurt aan de hand van magneetvelden met dezelfde frequentie als onze cellen, waardoor resonantie optreedt.

Positieve resultaten

De behandelstoel maakt gebruik van dezelfde techniek. Uit onderzoek blijkt dat magneetresonantietherapie in 80 tot 90% van de gevallen een positief resultaat behaalt. Magnetische resonantie ondersteunt de spieropbouw en heeft een regenerende werking op de lichaamscellen, zacht weefsel en het skelet.  Zo kan het ondersteuning en verlichting bieden bij uiteenlopende klachten.

Pijnklachten behandelen

Magneetresonantietherapie heeft een pijnstillende werking bij klachten aan het bot- en gewrichtsstelsel, zelfs bij chronische pijn. Hiermee kunnen we onder andere rug- of herniaklachten, frozen shoulder, lymfeproblemen en cellulititis aanpakken. Ook acute spierpijn en spierverkramping kunnen afnemen. Om deze reden wordt het ook steeds vaker ingezet bij sporters.

Bekkenbodemproblemen

Stimulatie van de cellen met magnetische resonantie is daarnaast een eenvoudige en effectieve methode om de bekkenbodemspieren te versterken. Het kan onder andere ingezet worden om urineverlies tegen te gaan en ondersteunen bij baarmoederverzakking, scheefstand van het bekken, seksuele disfunctie en andere incontinentieklachten, bijvoorbeeld na de zwangerschap.

Sportblessures

De therapiebehandeling is bevorderlijk voor een goed herstel, maar het kan ook preventief ingezet worden. Niet alleen verkleint het de kans op blessures zoals tenniselleboog- en arm; het kan zelfs de sportprestaties verbeteren. De elektrische celsimulatie activeert de lichaamscellen en verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor ontstaat ook een hogere contractsnelheid van de spieren, activering van de langzame spiervezels, een verbeterde melkzuurcapaciteit en zuurstofopname van de spieren.

Voordelen van behandeling

Een behandeling met magneetresonantietherapie duurt circa 20 minuten en vindt zittend en gekleed plaats. Tijdens de sessie worden alle spieren, pezen, zenuwen en organen van bloed en zuurstof voorzien. Het effect is vergelijkbaar met het lopen van een marathon. De blaas-, darm- en bekkenbodemspieren worden diep getraind met gerichte celsimulatie, terwijl jij ontspannen zit. Dit voelt comfortabel aan en doet geen pijn. Je hoeft alleen maar plaats te nemen en de stoel doet al het harde werk!

Zelf ervaren?

Kamp jij met een van bovengenoemde klachten en wil jij zelf ervaren wat de behandeling met een behandelstoel op basis van magneetresonantietherapie voor jou kan betekenen? IQ Balance is de enige in Nederland met exclusieve rechten voor deze behandelstoel. Wil je gebruikmaken van deze unieke mogelijkheid of meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
De waardering van www.iqbalance.net bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.