Geldproblemen maken het leven er niet leuker op. Wanneer je je financiën niet op orde hebt, heeft dit vaak grote gevolgen en veroorzaakt dit veel stress. Het kan je levensdoelen in de weg zitten of ervoor zorgen dat je niet kunt voldoen in bepaalde levensbehoeften. Ook levert het soms spanningen op in je relaties. Door bewust te worden van jouw relatie met geld, creëer je weer een betere balans. IQ Balance helpt je een betere grip te krijgen op je geldzaken.

Grip op je financiën

Hoewel je je geluk niet moet laten afhangen van geld, kan geld hier wel een rol in spelen. Wanneer je financiën in evenwicht zijn, geeft dit veel rust. Het is daarom belangrijk om een buffer te hebben waar je op kunt leunen, zodat je niet afhankelijk bent van anderen voor een lening. Ook is het van belang dat je maandelijkse inkomsten en uitgaven in balans zijn, zodat je niet maandelijks in de schulden terechtkomt.

In behoeften voorzien

Hier kan Sonja (40) over meepraten. ‘Ik heb geld nooit belangrijk gevonden. Zolang er elke maand genoeg op mijn bankrekening staat om in mijn behoeften kan voorzien, ben ik tevreden. Afgezien daarvan, houd ik me eigenlijk niet bezig met financiële zaken. Ik heb me nooit verdiept in sparen, beleggen, hypotheken of pensioenen. Ik geef geld liever uit dan dat ik het opzij zet. Ik hoef niet rijk te zijn, maar als ik geld aan iets wil uitgeven, doe ik dit en laat ik me niet weerhouden door mijn financiële situatie.’

Zorgeloze houding

‘Ik creëerde veel problemen voor mezelf door mijn zorgeloze houding tegenover geld. Zo wilde ik niet toegeven aan anderen dat ik krap bij kas zat en sloeg ik een etentje met vrienden niet snel af. Als gevolg bleef ik in een vicieuze cirkel rondlopen. Aan het eind van elke maand hield ik niets over en ik liep steeds vaker achter met betalingen. Toch bleef ik nonchalant en dacht ik dat het wel weer goed zou komen. Maar toen kwam de coronacrisis en kreeg ik een dip in mijn inkomsten. Op dat moment realiseerde ik pas hoe belangrijk het is om een buffer te hebben.’

Vaste klant

‘Ik ben al jaren vaste klant bij IQ Balance voor een lichaamsbehandeling of massage. Tijdens een van deze sessies liet ik iets tussen neus en lippen los over mijn geldzorgen. Rabea vertelde me toen dat ze ook financieel advies geeft en raadde me aan om een consult te doen. Tijdens dit consult kwam ik er pas echt achter hoe mijn geldzaken de rest van mijn leven beïnvloeden.’

Invloed op leven

‘Ik ontdekte dat ik een emotionele relatie had met geld en niet in balans was. Ik gaf vaak geld uit zonder erbij na te denken. Dan verscheen er de week erna ineens een envelop op de mat en bleek dat ik een rekening of belasting vergeten was. Op deze manier kwam ik elke maand geld tekort en had ik wéér niets opzij gezet. IQ Balance liet me inzien hoe belangrijk het is om ook op financieel gebied in evenwicht te zijn. Sindsdien zorg ik dat mijn rekeningen betaald zijn en dat mijn spaarrekening gevuld is, voordat ik ga shoppen.’

Over IQ Balance

Kun jij wel een beter overzicht in je financiën gebruiken? IQ Balance helpt je graag op weg met financieel advies en dienstverlening. Je krijgt dan praktische tips over je geldhuishouding, ontwikkelt een meer bewuste relatie met geld en leert hoe je je financiële gezondheid op peil houdt. Door bewust te zijn van de harde (zakelijke) kant en zachte (emotionele) kant, kun je een betere balans aanhouden. Meer weten? Neem gerust contact op!

Een reactie op “‘Geld maakt niet gelukkig, maar mijn financiën op orde hebben wel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »