Geuren hebben invloed op verschillende facetten van ons leven. Zo kan een bepaalde geur je terugbrengen naar een heel specifiek moment uit je jeugd, maar ook je stemming en emoties kunnen beïnvloed worden door geur. Het is dan ook niet gek dat bepaalde geuren een positieve invloed kunnen
hebben op je gezondheid!

Waarschuwende werking van geur

Geurprikkels bereiken verschillende delen van ons brein, ze zijn direct verbonden met de emotionele centra in onze hersenen. Dit gedeelte heet het limbisch systeem. Geur kan je daardoor een goed gevoel geven, maar het kan je ook waarschuwen voor gevaar. Bijvoorbeeld voor een gaslek, een
beginnende brand of bedorven voedsel.

Aromatherapie

Al duizenden jaren worden geurige bloemen, kruiden en planten ingezet om genezing van allerlei aandoeningen te vervorderen. Dit principe wordt aromatherapie genoemd. Door middel van deze alternatieve geneeswijze probeerden mensen de fysieke én mentale gesteldheid te verbeteren.
Tegenwoordig tonen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken aan dat de effecten van aromatherapie daadwerkelijk positieve resultaten geeft voor de algehele gezondheid.

Chi Essential Cosmetics

De oliën van Chi Essential Cosmetics (CEC) werken volgens de principes van aromatherapie. Huidverzorging wordt gecombineerd met de positieve eigenschappen van geuren. De producten van CEC zijn 100% natuurlijk en samengesteld uit enkel biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
Ook zijn de oliën vrij van synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen. De combinatie van unieke ingrediënten zorgt voor uitstekende vochtregulering en heeft een positieve invloed op de
stofwisseling van de huid. Hierdoor herstelt de natuurlijke balans en voelt je huid fris aan.

Zo gebruik je de olie

Breng de CEC cleansing oil aan op je huid en masseer deze zacht in. Vervolgens verwijder je de olie met een warm, vochtig washandje of doekje. Wanneer je oogmake-up draagt, kun je een paar druppels cleansing oil op een vochtig watje doen en deze losjes over je ogen wrijven. Na het reinigen van je huid kun je voor zowel dag- als nachtverzorging een pompje Skin oil aanbrengen op je gezicht. Deze olie meng je met 1 tot 4 druppels lotion, afhankelijk van jouw huidconditie. Het mengel zal snel in de huid intrekken en laat je stralen!

Tip!

De oliën van CEC zijn ook geschikt voor een heerlijke massage van gezicht en lichaam. Zo kun je heerlijk ontspannen én wordt je huid tegelijkertijd verzorgd.

Een leuk cadeau

Wat is een beter cadeau voor je familie of vrienden dan een prachtige, stralende huid? De CEC miniset bestaat uit een skin oil, cleanser en lotion en is niet alleen het perfecte cadeau, maar ook ideaal als instapsetje wanneer je zelf de effecten van CEC oils wilt ervaren. Er zijn diverse sets verkrijgbaar. De happiness set, bijvoorbeeld, bestaat uit producten met de frisse, zoete geuren van sinaasappel en mandarijn, gecombineerd met een vleugje vanille. A Touch of Chi is een set verrijkt met hennepzaad, sacha inchi en rozenbottelolie. Waar ga jij voor?

Gerelateerde artikelen

CEC oils
Koken met Aroma oliën
Aromatherapie anno 2019?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
De waardering van www.iqbalance.net bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.