Meer Balans

Wil je dichter bij jezelf komen en nog meer in je eigen kracht komen te staan. Geef jezelf alle aandacht die je nodig hebt. Wij helpen je graag hierbij, met uitgebreide, luxe behandelingen die jouw lichaam en geest met elkaar in contact brengen, waardoor je je nog bewuster wordt van jouw blokkades en jouw krachten. Door onze brede expertise op gebied van beauty, wellness en welzijn kun je maximaal van het leven genieten. De behandelingen ondersteunen je bewustzijn en zo leer je steeds meer je lichaamssignalen te interpreteren zodat gevoel en verstand niet tegen elkaar werken maar met elkaar. Hierdoor wordt je steeds zelfverzekerder, als je dit op een regelmatige basis blijft voeden en ontwikkelen. Onze behandelingen zijn er vooral op gericht om dit process te ondersteunenzodat je beter in balans komt en steviger in het leven staat.

Wij bieden ayurveda, aromatherapie, detox, voedingsadvies, pijnbestrijding, natuurgeneeskunde, coaching en combinatiebehandelingen hiervan.

Ayurvedische (massage-)behandeling/consult

(aanbevolen duur: 90 minuten)

Ayurvedische behandelingen zijn holistische behandelingen waarbij de dosha-analyse, het bepalen van jouw type, het uitgangspunt vormt en wij gebruik maken van medicinale oliën om je zo goed mogelijk in balans te brengen. Ayurveda begint waar andere behandelingen eindigen. Wie aan zelfontwikkeling doet kan hier veel kennis mee op doen op alle niveaus waaruit een mens bestaat. Bij een eerste ayurvedische behandeling is voorafgaand een dosha test noodzakelijk.

Aroma massage

(duur 30-120 minuten)

Een aroma massage is een ontspannende massage met de ondersteuning van etherische oliën voor meer balans en een heerlijke “geurenreis”. Geuren prikkelen onze zintuigen en hierdoor ervaar je een extra dimensie tijdens de behandeling. Hou je van een boswandeling of ruik je liever de zachte geur van rozen? Laat ons weten welke geurbelevenis jij prefereert en we zullen je mee nemen op reis tijdens de aroma massage.

Coaching

Mensen die goed in balans zijn functioneren beter. Gezonde mensen zijn gemotiveerder, enthousiaster en vitaler. Ons team helpt jou graag om je zowel lichamelijk als geestelijk fit en gezond te voelen. Dit verhoogt je dagelijkse prestaties, welzijn en levensplezier!

IQ Balance biedt professionele coachings- en lifestyle trajecten aan, onder begeleiding van ervaren coaches. Onze medewerkers gaan op een persoonlijke manier met jouw gevoelens en levensvragen om. In een vertrouwelijk onderhoud bespreken wij je uitdagingen. Wat speelt er in je leven en wat kun jij hieraan veranderen of verbeteren?

Combinatiebehandeling uitgebreid

(duur 30-120 minuten)

Deze therapievorm is onze specialiteit en helemaal door ons zelf ontwikkeld. Wij combineren alle ingrediënten binnen ons werkgebied die nodig zijn om perfect aan te sluiten op wat voor jou van toepassing is. Ben jij iemand die niet voor minder gaat maar het beste wilt wat er is? Dan is deze behandeling iets voor jou.

Detox behandeling

(duur: 75 minuten)

Wil je je lichaam ontgiften en ontdoen van afvalstoffen? Een heerlijk schoon, licht en opgelucht gevoel ervaar jij na onze detox behandeling. Tijdens het voetenbadje met Moor Mud of Dode Zeezout beginnen wij met een Detoxthee om het lichaam ook van binnen te ontgiften. Daarna volgt een massage, een scrub en een modderpakking. Na de behandeling heb je de gelegenheid om te douchen en raden wij jou aan heerlijk te relaxen. Voldoende water drinken is bij deze behandeling nog belangrijker dan bij de andere massages.

Natuurgeneeskunde

(tijdsbestek afhankelijk van de klachten)

Ayurveda is een levens- of natuurwetenschap die alle handvaten biedt om jezelf tot in de kern te leren kennen en te begijpen en van daar uit je leven te leiden. Volgens de Ayurveda is er geen ziekte of onbalans als je jezelf trouw blijft maar om dat te kunnen bereiken moet je eerst weten uit welke elementen je gemaakt bent. Er zit namelijk een heel logisch natuurprincipe achter alle dingen en als wij hiervan kennis nemen kunnen wij beter invulling geven aan ons eigen leven en meer begrip ontwikkelen voor een ander. Het is een natuurgeneeswijze die alle kennis in zich heeft om gezond en gelukkig oud te worden, zonder compromissen.

In een ayurvedisch natuurgeneeskundig consult gaan wij samen op zoek naar jouw persoonlijke behoeftes aan gezondheid en levensgeluk en geven hier systematisch invulling aan.

Bij het eerste consult krijg je een uitgebreid anamnesegesprek. In dit gesprek nemen wij jouw gegevens op en bespreken wij de doelstelling van de behandelingen en eventuele klachten.

Een dosha test is een type analyse die de basis vormt voor een ayurvedische behandeling. Je ontvangt een uitgebreide uitdraai van je persoonlijke type via de mail waarin je nog eens alles rustig kunt nalezen. Daarnaast zullen wij een uitleg met instructies aan je geven.

Ayurveda bestaat al meer dan 5000 jaar en is daarmee de oudste geneeswijze ter wereld.

Osteopathie

(duur: 30-60 minuten)

De osteopaat inventariseert handmatig welke structuren of weefsels in je lichaam een verlies aan beweeglijkheid vertonen en welk verband er is met jouw klachten. Als uit het onderzoek blijkt dat een osteopatische behandeling mogelijk is, bespreek je samen het behandelplan. Dit specialisme wordt uitgevoerd door onze partner Robbert van de Veen. Je kunt rechtstreeks een afspraak met hem of zijn collega’s inplannen.

Osteopathie is zowel geschikt voor volwassenen, als voor kinderen en baby’s. Vanwege de benadering van het lichaam als één geheel, behandelt de osteopaat een diversiteit aan klachten. Hij is echter geen vervanger van de huisarts of specialist; osteopathie is een complementaire geneeswijze.

Wil je meer weten of een afspraak maken dan verwijzen wij naar de volgende website: Osteopathie Nijkerk & Osteopathie Laren.

Pijnbestrijding

Met acute pijnklachten hoef je niet rond te blijven lopen. Onze praktijk is 7 dagen per week geopend van 9:30 – 22:00 uur. Pijnklachten behandelen wij, afhankelijk van de oorzaak en symptomen, met medical taping, teatree, tens massage of onze medische behandelmat met andullatie-technologie.

Voedingsadvies

(tijdbestek 15-60 minuten)

Afhankelijk van een eerste consult of een vervolg afspraak duurt de tijd voor ons voedingsadvies ongeveer tussen 15-60 minuten.

Goede voeding bevordert de gezondheid en je dagelijkse prestaties. Jouw vitaliteit en weerstand worden rechtstreeks beïnvloed door wat je eet. ”Je bent wat je eet!” is een bekend spreekwoord.

Jouw lichaam heeft voedingsmiddelen met een goede voedingswaarde nodig. Hierbij kun je denken aan: zuiver water, schone lucht, eiwitten, koolhydraten, vitaminen, mineralen, sporen- en micro-elementen, onverzadigde vetten, essentiële oliën, vezels en kruiden. Een lichaam, dat niet alle voedingsstoffen­ en in de juiste hoeveelheid binnen krijgt, raakt uit balans. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten of een gebrek aan energie. Ook stemmingen zoals somberheid, agressie en “vage klachten” kunnen een oorzaak zijn van een gebrek aan juiste voeding.

Wij helpen jou bij het vinden van een goede balans in je voeding. Ons team verzorgt onafhankelijke voedingsanalyses. Wij bekijken jouw eet- en drinkgewoontes, lichaamsbeweging en je dosha (ayurvedische type), voorkeur voor smaak en lifestyle. Eventuele klachten en medische aspecten worden ook meegenomen. De resultaten van de analyse dienen als startpunt voor ons advies. Gedurende de hele periode wordt je door ons begeleid.

Een goede stofwisseling zorgt voor energie, een mooie huid, gezond haar en sterke nagels. Kortom: de basis voor een gezonde weerstand. Door gezond te eten voorkom je voedingsgerelateerde klachten.

Van onze deskundigen krijg jij een advies op maat over natuurlijke voeding en aanvullende supplementen met ayurvedische aspecten. IQ Balance geeft geen standaard advies, want ieder mens en elk lichaam is nu eenmaal uniek en heeft behoefte aan een individuele benadering.